Blog

Blog i novosti

Besplatni hosting

zasto.je besplatni hosting losa ideja

10 razloga zašto je besplatni hosting loša poslovna ideja

Uz sve što se digitalizira, web sjedišta (web stranice) su danas važnija nego ikad za uspostavljanje vaše digitalne prisutnosti.  Dobro planirana i održavana web stranica pomaže vama ili vašoj tvrtki da uspostavite snažan brend, ponudite svoje usluge ili proizvode…

Nedvojbeno, web stranice pomažu u marketingu vaše tvrtke i nadate se da vam daju neku prednost u odnosu na konkurenciju.

Kada uspoređujete svoju tvrtku s konkurencijom, tvrtka koja nudi bolje internetsko korisničko iskustvo vjerojatnije će nadmašiti konkurenciju. Dakle, čak i ako je vaša tvrtka mala ili manja od konkurentske, možete postići prednost u odnosu na velike robne marke ako imate dobro korisničko iskustvo na web stranici. To znači da dizajn, funkcionalnost kao i usluge treće strane (tu spada i hosting) uključene u web stranicu moraju biti dobri tj bolji od konkurencije.

Free hosting & Cheap hosting

Da bi smjestili svoju web stranicu a i E-mailove “trebate naravno pronaći što povoljniji, prevedeno što jeftiniji hosting. Ima li što bolje onda od besplatnog hostinga? ” A samo vas jedno Google pretraživanje dijeli od otkrivanja popisa tvrtki koje su spremne pružiti vam besplatan hosting za vaše web stranice.

Besplatni hosting može vam se svidjeti ako imate ograničen proračun i malo iskustva, a možemo reći i nimalo znanja. Kako bi naši ljudi pomislili, super kako sam dobro prošao, našao sam besplatan hosting, uštedio sam 50€ za godinu dana.

Međutim, brzo ćete shvatiti da besplatno i nije tako dobro kao što se čini. Iako se čini da je besplatan hosting dobra ideja uštede, takav hosting ima mnogo nedostataka. Dugoročno gledano, koštati će vas i više vremena i više živaca nego da ste odmah zakupili profesionalan hosting.

Što je besplatni web hosting?

Za razliku od plaćenih hosting usluga, besplatni web hosting je neplaćena usluga za hosting web stranice na Shared serverima (dijeljenim poslužiteljima). Pogrešno je mišljenje da besplatni hosting štedi novac i da tvrtke ne moraju trošiti na hosting. Problem je u tome što su ove usluge Besplatnog hostinga donekle prikladne za osobne stranice i stranice za hobije gdje kvaliteta i pouzdanost nisu presudni, jer su stranice samo privremenog karaktera.

Ali ako imate tvrtku i poslovnu web stranicu, ne možete se osloniti na hosting niske kvalitete koji može prestati s radom u bilo kojem trenutku, a vi tada zapravo ne možete učiniti ništa po tom pitanju. Čak i ako nastave pružati usluge, imat ćete minimalnu kontrolu nad svojim web-mjestom i nećete znati kada će web-mjesto prestati s radom ili se zaraziti Uz ograničene mogućnosti propusnosti i prostora za pohranu, možda ćete se morati suočiti s drugim nedostacima kao što su problemi s poslužiteljem, sigurnosne ranjivosti, nedostatak podrške za web mjesto, ograničen kapacitet podrške alatima za web razvoj itd.

10 razloga zašto je odabir besplatnog hostinga (a možemo reći i jeftinog hostinga) loša ideja:

  • 1. Nema skalabilnosti
  • 2. Loša izvedba
  • 3. Sigurnost
  • 4. Loša ili nikakva podrška
  • 5. SEO utjecaj
  • 6. Ograničenje u povezivanju s prilagođenom domenom
  • 7. Oglasi
  • 8. Ograničeni resursi
  • 9. Ograničenja u prijenosu web stranice
  • 10. Zastoji

Nema skalabilnosti

Uz besplatni hosting web stranice dobivate ono što plaćate, a budući da niste platili, ograničeni ste u onome što dobivate. Vaš web hosting najvjerojatnije nije skalabilan. To znači da ako poželite više i jače, prostor, promet, memorija, procesor…, vaš web hosting to neće moći pratiti.

Većina besplatnih usluga hostinga ne može podnijeti puno prometa, pa ako vaš posao krene, vaša web stranica neće moći podnijeti priljev posjetitelja. To rezultira sporom web stranicom i čestim zastojima. Zastoj u poslovanju znači da ćete izgubiti čitatelje, posjetitelje i kupce. Gubitak kupaca podrazumijeva gubitak prihoda.

Dobra vijest je da premium hosting nije pretjerano skup. Kada ulažete u hosting, ulažete u jednostavnu skalabilnost svoje web stranice i budućnost svog poslovanja.

Ako prekoračite ograničenja propusnosti kod vrhunskog davatelja usluga hostinga, možete jednostavno nadograditi svoje usluge po razumnoj cijeni. I ne morate brinuti o sporim brzinama web stranice, što može odbiti posjetitelje ili čak zastoju, što rezultira gubitkom kupaca.

Košarica