Blog

Blog i novosti

Što je to Profesionalna Email adresa? 5 prednosti vlastite mail adrese u odnosu na Gmail mail adresu.

30 godina postojanja hrvatske nacionalne domene 0

Pojam profesionalne Email adrese: Ključ za uspjeh u poslovanju i u Hrvatskoj

Profesionalna email adresa igra ključnu ulogu u poslovnoj komunikaciji. Ona ne samo da odražava profesionalizam vaše tvrtke, već i gradi povjerenje među vašim klijentima i poslovnim partnerima. U Hrvatskoj, kao i u drugim zemljama, postojanje profesionalne email adrese može značajno poboljšati imidž i kredibilitet vašeg poslovanja. Evo što se smatra profesionalnom email adresom i zašto je ona važna.

Što je Profesionalna Email Adresa?

Profesionalna email adresa je ona koja koristi domenu tvrtke umjesto generičkih domena kao što su Gmail, Yahoo, ili Outlook. Na primjer:

Korištenje vlastite domene u email adresi pokazuje da je vaša tvrtka ozbiljna i profesionalna, te da brinete o svom imidžu.

Prednosti Korištenja Profesionalne Email Adrese  – Prednosti vlastite mail adrese u odnosu na Gmail mail adresu.

 1. Povjerenje i Kredibilitet
  • Korištenje profesionalne email adrese odmah daje dojam pouzdanosti i profesionalizma. Klijenti i partneri skloniji su vjerovati emailovima koji dolaze s adrese koja izgleda legitimno i povezana je s registriranom domenom tvrtke.
 2. Brendiranje
  • Profesionalna email adresa pomaže u izgradnji brenda. Svaki put kad pošaljete email, vaša domena je vidljiva, što doprinosi prepoznatljivosti vašeg brenda.
 3. Sigurnost
  • Profesionalne email adrese povezane s vlastitom domenom obično nude bolju sigurnost. Većina hosting providera uključuje napredne sigurnosne mjere, kao što su antivirusna zaštita i zaštita od phishinga.
 4. Kontrola i Organizacija
  • Korištenjem vlastite domene, imate potpunu kontrolu nad svim email adresama unutar svoje organizacije. To omogućuje bolju organizaciju i upravljanje komunikacijom unutar tvrtke.

Kako Kreirati Profesionalnu Email Adresu u Hrvatskoj

 1. Registrirajte Domenu
  • Prvi korak je registracija domene vaše tvrtke. U Hrvatskoj, pravne osobe imaju pravo na besplatnu .hr domenu, što predstavlja odličnu priliku za tvrtke koje žele smanjiti troškove. Mi ćemo za vas besplatno registrirati ovu domenu kroz naš servis besplatna.hr, omogućujući vam brz i jednostavan početak.
 2. Kreirajte Email Adrese
  • Nakon registracije domene, postavit ćemo vašu domenu na naš hosting i omogućiti vam besplatno korištenje email hostinga tijekom prve godine kao dio naše promotivne ponude. Kreirajte email adrese za različite zaposlenike i odjele. Na primjer:
 3. Kontinuirana Podrška i Održavanje
  • Naš tim će vam pomoći pri postavljanju email adresa i osigurati da sve funkcionira besprijekorno. Nudimo i kontinuiranu podršku te održavanje kako bi vaša email komunikacija uvijek bila na najvišoj razini.

Specifičnosti u Hrvatskoj

U Hrvatskoj postoji nekoliko specifičnosti koje treba imati na umu prilikom kreiranja profesionalne email adrese:

 • Besplatne .hr domene: Pravne osobe u Hrvatskoj imaju pravo na besplatnu .hr domenu. Mi ćemo za vas besplatno registrirati ovu domenu kroz naš servis besplatna.hr, omogućujući vam brz i jednostavan početak.
 • Besplatan hosting na godinu dana: Kroz naš servis besplatna.hr, uz registraciju besplatne domene, nudimo vam i godinu dana besplatnog hostinga. Ovo vam omogućava da bez financijskog pritiska izgradite svoju online prisutnost i postavite profesionalne email adrese.

Zaključak

Korištenje profesionalne email adrese nije samo stvar estetike, već i poslovne strategije koja doprinosi povjerenju, prepoznatljivosti brenda i sigurnosti. U Hrvatskoj, s pravom na besplatnu .hr domenu za pravne osobe i našom uslugom besplatne registracije i hostinga kroz servis besplatna.hr, ovaj korak postaje još pristupačniji i isplativiji. Bez obzira jeste li mala obrtnička radnja ili velika tvrtka, investiranje u profesionalne email adrese je korak prema profesionalnijem i uspješnijem poslovanju.

Ako imate dodatna pitanja ili trebate pomoć u postavljanju profesionalnih email adresa, slobodno se obratite. Tu smo da vam pomognemo ostvariti vaše poslovne ciljeve i unaprijediti vašu digitalnu prisutnost.

 

4o
Košarica