Blog

Blog i novosti

Zašto WordPress? Najpopularniji CMS-a na svijetu i 2024.

Zašto WordPress

Najpopularniji CMS-a na svijetu i 2024.

Alati i platforme web stranica i upravljanja sadržajem web stranica u konstantnom su razvoju, CMS WordPress se nametnuo  i zauzeo visoko prvo mjesto kao prvak bez premca. WordPress pokreće preko 40% svih web stranica na internetu, ovaj sustav za upravljanje sadržajem otvorenog koda (CMS) osvojio je srca i umove pojedinaca, blogera, malih poduzeća, pa čak i velikih poduzeća.

Ali što WordPress čini izborom za mnoge? Donosimo bezbroj razloga zašto WordPress i dalje vlada.

  1. Sučelje prilagođeno korisniku:  WordPress se može pohvaliti intuitivnim i jednostavnim sučeljem koje korisnicima svih razina vještina omogućuje stvaranje i upravljanje svojim web stranicama bez napora. Bilo da ste tehnički potkovani programer ili potpuni početnik, WordPress nudi ugodno okruženje za sve.
  2. Obilje tema:  Jedna od istaknutih značajki WordPressa je opsežna biblioteka dostupnih tema. Ove vam teme omogućuju da prilagodite izgled i dojam svoje web stranice tako da odgovara vašem brendu ili osobnom stilu. Bilo da želite elegantan i moderan dizajn ili nešto tradicionalnije, tu je WordPress tema za vas.
  3. Mnoštvo dodataka:  WordPress nudi golemu riznicu dodataka, proširujući svoju funkcionalnost kako bi zadovoljio gotovo sve potrebe. Od SEO optimizacije do rješenja za e-trgovinu i šire, postoji dodatak za gotovo sve što možete zamisliti. Ova svestranost mijenja pravila igre i za tvrtke i za blogere.
  4. Odlično stoji sa SEO-om:  Optimizacija za tražilice (SEO) ključna je za online vidljivost, a WordPress se ističe u ovom dijelu. Nudi značajke prilagođene SEO-u odmah po izlasku iz kutije i može se dodatno poboljšati dodacima kao što je Yoast SEO. To olakšava dobro rangiranje vaše web stranice na tražilicama poput Googlea.
  5. Zajednica i podrška:  WordPress se može pohvaliti naprednom zajednicom korisnika, programera i suradnika. To znači da ako naiđete na probleme ili imate pitanja, postoji široka mreža podrške spremna da vam pomogne. Online forumi, vodiči i dokumentacija čine rješavanje problema lakim.
  6. Sigurnost:  Sigurnost je glavni prioritet za svakog vlasnika web stranice. WordPress neprestano ažurira svoju platformu kako bi riješio ranjivosti i nudi sigurnosne dodatke za jačanje obrane vaše web-lokacije. Slijedeći najbolje prakse i održavajući svoje dodatke i teme ažurnima, možete održavati sigurnu web stranicu.
  7. Skalabilnost:  bilo da počinjete s jednostavnim blogom ili gradite složenu platformu za e-trgovinu, WordPress se može prilagoditi vašim potrebama. Kako vaše web mjesto raste, možete dodati nove značajke i proširiti njegove mogućnosti bez pokretanja od nule.
  8. Isplativo:  WordPress je open-source, što znači da je besplatan za korištenje. Iako možete imati troškove za hosting, teme i dodatke, ukupni trošak pokretanja WordPress stranice često je znatno niži od ostalih CMS opcija.
  9. Odziv mobilnih uređaja:  Uz sve veću upotrebu mobilnih uređaja, vrlo je važno imati responzivno web mjesto. WordPress teme dizajnirane su imajući na umu mobilnu reakciju, osiguravajući da vaša stranica izgleda i dobro funkcionira na pametnim telefonima i tabletima.
  10. Upravljanje sadržajem:  sadržaj je kralj, a WordPress je izvrstan u upravljanju njime. Bilo da objavljujete članke, slike, videozapise ili druge medije, WordPress pruža učinkovit i organiziran način za stvaranje, uređivanje i organiziranje vašeg sadržaja.

Zaključno, WordPress je stekao status najboljeg, najpopularnijeg CMS-a po izboru milijuna kreatora web stranica diljem svijeta. Njegova lakoća korištenja, fleksibilnost i robustan ekosustav tema i dodataka čine ga uvjerljivim izborom za sve, od blogera do velikih korporacija. Dakle, ako razmišljate o projektu web stranice, razmislite o pridruživanju WordPress zajednici i iskoristite snagu ove izvanredne platforme.

Korištenje pravog sustava za upravljanje sadržajem (CMS) presudno je za izgradnju i upravljanje uspješnim web mjestom. Više od 73 milijuna web stranica ima koristi od CMS-ova koji omogućuju jednostavno upravljanje sadržajem i izradu web stranica bez znanja kodiranja.

S oko 1000-2000 CMS rješenja dostupnih na tržištu, pronalaženje onog koje odgovara vašim potrebama može biti zastrašujuće. Ključni čimbenici koje treba razmotriti uključuju jednostavnost platforme prema korisniku, mogućnosti prilagodbe, sigurnosne mjere, SEO alate i dostupnost zajednice koja podržava.

15 top CMS za 2024. (Jedna od lista)

1. WordPress
2. Joomla
3. Drupal
4. Magento
5. PrestaShop
6. Concrete5
7. Contentful
8. Appy Pie Website Builder
9. Sitecore
10. Umbraco
11. Sitefinity
12. Kentico
13. Magnolia
14. Hubspot CMS
15. Grav

Košarica